Tekst


Værktøjsbjælken Tekst gør det muligt at tegne to forskellige slags bogstaver: Almindelig tekst og TrueType tekst. Den almindelige tekst, er lodret standard skrift, som benyttes på tegninger. Denne tekst kan også benyttes til at fræse f.eks. part-, modelnumre og lignende. TrueType tekst er mere dekorativ. Alle TrueType fonte, der er installeret under Windows operativsystemet kan benyttes. Tekst funktionerne kan findes i CNC-Calc Cirkler/Buer værktøjsbjælken, eller i Tegn Speciel menuen.

param

Indsæt tekst

Konstruerer simpel tekst, der er skrevet på en linie. Først angives startpunkt og vinkel for linien. Dernæst afstanden mellem bogstaverne og deres højde. Det er også muligt at angive tekstens vandrette og lodrette tilpasning.

param

Cirkulær tekst

Konstruerer simpel tekst, der er skrevet på en cirkel. Først angives center og radius på cirklen. Dernæst startvinkel, afstanden mellem bogstaverne og deres højde. Det er også muligt at angive tekstens vandrette og lodrette tilpasning.

param

Indsæt TrueType tekst

Konstruerer TrueType tekst, der er skrevet på en linie. Først angives startpunkt og vinkel for linien, og derefter bogstavernes højde. Det er også muligt at angive tekstens vandrette og lodrette tilpasning.

param

Cirkulær TrueType tekst

Konstruerer TrueType tekst, der er skrevet på en cirkel. Først angives center og radius på cirklen. Dernæst startvinkel, bogstavernes højde. Det er også muligt at angive tekstens vandrette og lodrette tilpasning.