Introduktion

CIMCO Edit v7 är den senaste versionen av den mest populära editorn av CNC-program på marknaden. Med över 100.000 licenser distribuerade de senaste åren, är CIMCO Edit det självklara valet för professionella CNC-programmerare som kräver ett fullfjädrat och tillförlitligt, kostnadseffektivt professionellt redigerings och kommunikationsverktyg.

Varje aspekt av CIMCO Edit v7 är nytt, från multifliks layouten till det dynamiska verktygsfältet och menyerna. CIMCO Edit v7 innehåller också nya och kraftfulla verktyg som en förbättrad filjämföring, en omarbetad grafisk simulering och det nya programmeringsverktyget, NC-assistenten.

Fullfjädrad CNC-editor

CIMCO Edit v7 erbjuder en omfattande uppsättning grundläggande redigeringsverktyg som är nödvändiga för att uppfylla kraven på redigering av moderna CNC-program.

Det finns inga begränsningar på programstorlekem och inkluderar specifika alternativ för CNC-kod såsom radnumrering/omnumrering, teckenhantering och avståndsmätare för XYZ. Den har även matematiska funktioner inklusive enkla mattefunktioner, rotera, spegla, verktygskompensering, och translation. CIMCO Edit v7 erbjuder alla de funktioner som förväntas av en editor med 'drag-and-drop'-textredigering. Och bäst av allt är att CIMCO Edit v7 är helt konfigurerbart och kan lätt anpassas till alla befintliga redigeringsmiljöer för CNC-program.

Snabbare redigering med NC-Assistenten

NC-assistenten gör redigering av NC-kod snabbare och enklare än någonsin. Peka på en M eller G-kod och NC-assistent kommer att identifiera koden så att du kan ändra värden med ett interaktivt gränssnitt kopplat till CNC-koden. Mata in önskade värden för varje post och NC-assistenten uppdaterar automatiskt CNC-koden.

Med NC-assistenten i CIMCO Edit v7 kan du snabbt infoga och redigera komplexa cykler och operationer. CIMCO Edit v7 innehåller redan inbyggda cykler och makron för de vanligaste operationer som programstart, programslut och verktygsbyte. Det finns även verktyg som låter dig skapa och konfigurera egna cykler och makron och anpassa dessa för dina egna specifika behov.

Grafisk Simulering

Simuleringen av 3D-fräsning / 2D-svarvning hanterar dina CNC-program för 3-axliga fräsar och 2-axliga svarvar med enkelsteg och/eller kontinuerlig simulering både framlänges och baklänges. Redigera CNC-programmet och förändringen visas automatiskt i simuleringen. Analysera simuleringen med dynamisk zoom, panorering, rotering och mätfunktionaliteter. CIMCO Edit v7 stödjer även solid visualisering av NC-koden med kontroll av verktygshållarkollision och upptäckt av underskärning. Med den solida animeringen kan du se hur materialet avlägsnas.

Intelligent filjämförelse

CIMCO Edit v7 har en snabb och fullt konfigurerbar filjämförelse med filerna sida vid sida så att användaren snabbt kan identifiera förändringar i ett CNC-program. Filjämförelsen identifierar förändringar och borttagna eller tillagda rader men ignorerar triviala formatförändringar som mellanslag eller omnumrering av block. Skillnader visas en rad i taget, alla på en gång eller utskrivet sida vid sida för granskning offline.

CNC-Kommunikation och DNC

CIMCO Edit v7 innehåller DNC-funktionalitet för en tillförlitlig RS-232-kommunikation med en mängd olika CNC-styrningar. Med DNC-alternativet kan du skicka och ta emot CNC-program till flera maskiner samtidigt direkt ifrån CIMCO Edit v7

Support för Mazatrolfiler

Visa Mazatrol Programfiler direkt i CIMCO Edit v7 istället för på Mazak-styrningen i verkstaden. Kontrollera och granska snabbt programändringar med Mazatrol filjämförelse.

CNC-Calc 7 - 2D CAD insticksprogram för CIMCO Edit v7

CNC-Calc är en fullfjädrad 2D CAD-lösning som finns i CIMCO Edit v7. Detta tillägg är en snabb och effektiv lösning för att lösa problem med komplex 2D-geometri. Användare kan rita eller importera (DXF) 2D-geometri, ange skärdjup, in och utgångar och andra variabler för verktygbanor och snabbt generera CNC-koden i ISO och andra klartextformat för konturer och borrning.